Då kör viSå var den igång. Bloggen på Hummegard.net. Här kommer jag att blanda egna tankar, funderingar och idéer med fakta. Bloggen har inte någon speciell inriktning utan är enbart till för att vara ett kladdplank där jag kommer lyfta fram allt mellan himmel och jord. Jag själv jobbar som skribent och kommer säkerligen låta en del av mina inlägg handla om mitt liv som proffisionell bloggare, skribent och seoarbetare.

Just nu jobbar jag ett projekt att lansera solhattar på solhatt.se men driver sammanlagt 15 domäner med oilka inriktningar. Just nu är jag även stort behov av länkbyte så om du har en domän som vill att ska synas bättre på googles sökmotor – hör av dig. Med ett länkbyte får både din och min sida bättre länkkraft vilket är en av de viktigaste sakerna som behövs för att öka googleranken.

En tanke med denna sida är även att ha den som ett upptäcksexperiment. Bland annat är min tanke att se hur fort jag kan pressa upp sidan till PR3. PR är ett sätt att mäta oilka hemsidors trovärdighet hos Google. Det finns en mängd olika saker som kan mätas och PR är egentligen ett utdöende mätsätt. Men samtidigt är det många som är mycket fokuserade vid just detta vilket gör det lätt att sälja blogginlägg och länkar på sidor som har PR3.

I första hand tänker jag länka upp sidan enbart från artikelkataloger och länkkataloger. Dessutom kommer sidan att fyllas med text.

Vad tjänar man då på att ha hög PR? Ett exempel kommer här

Om du har pr 0  på din sida och Blogvertiser vill köpa ett inlägg är de beredda att betala 50kr. Om du har PR3 vill de betala 250kr. Med tanke på att man kan skriva ett inlägg åt dem på ca 15 minuter betyder det att timlönen kan blir riktigt bra om man har sidan på rätt PR.

Så då kör vi igång. 300 ord minst per inlägg, Länkar enbart från art- och länkkataloger. Kampen har börjat.