Allt om Golfbollar ger dig försprångOavsett om man spelar golf, tennis, springer eller bowlar så gäller det att ha rätt och bra utrustning. Resultatet handlar självklart mycket om hur bra man är som spelare men för att ta sig det där sista lilla steget uppåt i karriären så måste varje del passa perfekt.

Ta golf som ett exempel och golfbollen. Det är lätt att tro at man allmänt kan köpa vilka golfbollar som helst (i i stort sett) men gör man så får man även ett resultat som är allmänt. Den som siktar högt ska även göra det gällande utrustningen.  Ju mer man är insatt desto lättare kan man även välja de bollar som passar den spelstil man har. Nu måste man inte kunna allt om golfbollar utan kan lika gärna fråga sig fram i en golfbutik för att kunna rama in vad det är för slags bollar man ska ha.

Vilka slags golfbollar man ska köpa in beror på flera olika saker.  En sak är hur mycket spinn man vill ha. Här finns tourbollar (med mycket hög spinn eller kombinerad spinn)  De sista har spinn vid längre slag men har ändå en bra känsla vid kortspelet. Mest populära bland de som spelar som proffs.

Utöver dessa två finns distancebollar  och Mellanklassbollen. Distancebollen är precis som de heter – golfbollar som främst är tillverkade för att ge långa utslag. Men det gör också att kortspelet inte blir lika bra.

För att veta hur mycket spinn golfbollarna ska ha ska man utgå från sitt spel.  Man ska alltså ta hänsyn till är hur man spelar och vad man har för styrkor och svagheter i sitt spel.  Som exempel kan nämnas spelaren som har svårt att få golfbollen att stanna i närheten av greenen. I dessa fall skulle en golfboll med mycket spinn vara en lösning.  Men är problemet istället att du ofta slår slice (bollar som skär av åt något håll) så är en golfboll som spinner mindre än lösning.