Att fakturera år 2014Att fakturera 2014 är så mycket lättare än för tio år sedan. I takt med att den teknologiska utvecklingen gått framåt har också faktureringsprocessen utvecklats. Nuförtiden finns det en rad smidiga faktureringsprogram som man kan använda sig av. Jag minns de första faktureringsprogrammen jag använde – de var oerhört krångliga, det var menyer överallt och om man hade gjort något fel eller inte tänkt på något i början av processen så var man tvungen att göra om allt från början. Visserligen var detta då en ganska ny nisch, men det var ändå krångligt och tidsödande att fakturera.

 Fast forward till 2014. Det finns en rad faktureringstjänster på marknaden – såväl svenska som utländska – som man kan använda sig av och från att vara krångliga och otympliga är det numera lika enkelt att fakturera som det är att använda Gmail. Det är bara att skapa ett konto, knappa in lite uppgifter och sedan köra på. Utvecklingen är enorm – det är stora och tydliga knappar, det är intuitiva gränssnitt, det är helt enkelt… enkelt att fakturera.

 Dessutom kan man skicka sina fakturor med e-post direkt från faktureringsprogrammet, så det mesta sker mer eller mindre automatiskt. Det är inte ett nöje att fakturera (det kommer det vara först när faktureringen sker helt automatiskt, d.v.s. när man kan tänka ”fakturera kund X, 15000 för webbtjänster” och datorn sköter allting automatiskt), men det är klart enklare och behagligare att fakturera (och självklart mycket snabbare) än det var för 10 år sedan – tacka moderna faktureringsprogram för det!