Att välja garageportDet finns en mängd olika modeller av garageportar att välja mellan. Till stor del handlar det om design och storlek. Men en av de avgörande punkterna man bör ta hänsyn till är hur porten ska öppnas. Det beror mycket på hur garaget ser ut och hur mycket plats som finns framför garaget samt innanför porten.

Det vanligaste lösningarna är:

Vipport – I detta fall är garageporten en hel enhet som därmed vippar upp när man öppnar den. Det kan liknas med hur man öppnar ett överskåp i ett kök dvs att garagedörren viks utåt. Det är en enkel lösning men som kräver att man har plats framför garaget att ha denna dörr på. Dessa finns både manuella och med motor vilket gör att man kan styra med fjärrkontroll.

Slagport – En slagport består av två dörrar. Den mest klassiska modellen består av två dörrar där den ena ser ut som en vanlig husdörr. Det är även denna man går in igenom om man inte behöver öppna upp garaget för att köra in bilen. På så vis blir det väldigt enkelt att gå in och ut så länge inte bilen ska köras in eller ut. Däremot är den lite krångligare att öppna ofta så det är inte det bästa alternativet för den som kör in i garaget dagligen.

Takskjutsport – Dessa lyfts upp i taket när de öppnas. Garageporten glider på ”räls” och böjer sig upp i taket vilket gör att den skjuts upp precis ovanför bilens tak när den är öppen. Detta är en speciellt bra lösning om man inte har så mycket plats. Man kan ha garaget helt fullt och stå precis framför garageporten när den öppnas utan att det blir till något besvär.

Vilken garageport behöver du?