Betalningsanmärkning måste inte vara ett hinderAlla kan göra misstag i livet. Både små och stora. En del misstag får man däremot leva med längre än med andra. Ett av dessa är att få en betalningsanmärkning. Det kan handla om en bortslarvad faktura eller att man i en parrelation trott att den andre tagit hand om betalningen. Att man fått en betalningsanmärkning behöver med andra ord inte innebära att man inte kan sköta om sin ekonomi. Det vet många som fått denna irriterande anmärkning. Men många banker och andra lånebolag resonerar inte lika. När de gör en kreditupplysning (vilket de måste göra enligt lag) kan de se att låntagaren har en anmärkning och därmed vägra att ge lån enbart utifrån detta. Detta trots att det kan varit flera år sedan betalningsanmärkningen delades ut och att man sedan kanske har förbättrat sin ekonomiska situation.

Men en betalningsanmärkning måste inte vara stoppet på att få lån. Det betyder bara att några långivare backar – men inte alla. För att få ett lån i denna situation kan man gå två vägar. Det ena är att ansöka om lån hos bolag som är tydliga med att de inte i första hand ser på personens historia utan bedömer dagens situation. Det betyder inte att de aldrig kommer ta kreditupplysning utan att de inte lägger samma vikt vid den som många andra. Många av dessa bolag går att hitta på http://lanamedbetalningsanmarkning.com/kreditgivare.php.

Nackdelen är att man måste kontakta varje företag för att se vilken ränta och vilka avtal man får. Då är den andra vägen något enklare för låntagaren. Det finns nämligen företag som tar in lånerbjudanden från många aktörer på marknaden. En fördel att gå via ett sådant bolag är att det bara krävs en kreditupplysning för att de ska kunna jämföra en rad bolag. Men den stora fördelen är att man slipper jämföra räntorna själv. De undersöker var man kan få bästa avtalen och presenterar detta sedan för låntagaren. Enklare och snabbare. Detta oavsett om man har betalningsanmärkning eller inte.