Europeiska fotbollsligorFans i andra delar av världen kan försöka hävda att deras fotbollsligor håller samma standard som de i Europa, men faktum är att de flesta stora fotbollsligor har sin hemvisst i vår del av världen. Det finns visserligen storlag i Sydamerika som skulle kunna utmana eliten i världen men som seriesystem i sin helhet håller de inte måttet.

 

Premier League

 

Att ha ett ohälsosamt intresse för fotboll är på gränsen till förväntat och nästan standard bland män på de brittiska öarna.  Den engelska högsta serien har över årtionden varit bland de bästa fotbollsligorna i världen. Länge var det bara denna som gällde i Sverige när Tipsextra regerade i TV-rutan.  Än idag är det många flygresor som går från Sverige till England tack vare fotbollen.

 

La Liga

 

I jämförelse med andra fotbollsligor anses den spanska vara en av de i världen där de rullar boll på det mest artistiska sättet. Även om man som ordinär fantast bara känner igen de stora lagen har sporten en enorm dragningskraft på turisterna. Fansen brukar vara uppdelade mellan FC Barcelona och Real Madrid och många flygresor går till Camp Nou eller Santiago Bernabéu-stadion.

 

Serie A

 

Svenska spel utvecklade och utvidgade och efter ett tag fans det en särskild spelkupong bara för matcher i Italien och det ökade intresset var ett faktum. Att Zlatan Ibrahimovic spenderat ett bra tag i flera klubbar i landet har heller inte minskat antalet flygresor till landet vid medelhavet. De som inte uppskattar fotbollsligor där spelarna tenderar att falla lätt för att vinna fördelar brukar inte gilla den italienska ligan.

 

Att se fotboll på plats

 

Att se på fotboll hemma i soffan kan vara en båda spännande och behaglig upplevelse. Men med tanke på alla lågprisflyg till Europa finns det inte längre någon ursäkt till att inte ha rest ut för att se fotbollsstjärnorna live på plats.