Formel-1 och bilförsäkringarOm man är en av dem som i princip valt att vara vän på Facebook med alla dem man någonsin träffat kommer man att få information om många saker som inte ens intresserar en. Mycket saker går bara förbi utan att de stör så mycket medan annat fastnar utan att vara särskilt välkommet.

En av de saker som är störande är de bilfantaster som insisterar på att lägga upp bilder på sina bilar som om de vore deras barn eller familjens nya husdjur. De lägger också upp foton på när de kör och foton på olika sammanhang där likasinnade träffas. Det är inte vad som upplevs som irriterande. Det irriterande är när dessa människor lägger upp bilder på instrumentbrädan när de är ute och åker och mätaren visar att bilen går bra mycket fortare än vad som är lämpligt eller tillåtet. Mitt tips är att följa lagen och att ha vissa tumregler som att kör inte som en F1-förare för du besitter inte kunskaperna för att köra Formel-1 och du utsätter andra trafikanter för fara.

Att hålla farten och följa trafikregler leder till färre olyckor och är ett generellt råd till billigare försäkringar för oss alla gemensamt. Anledningen att bilförsäkringar är så dyra är att alldeles för många bilister tar risker inspirerade av farten i sporter som Formel-1. Har gemene man så bråttom hem att han eller hon måste utsätta sig för fara för att spara några minuter? Nej, det handlar om behovet att få uppleva fart. Att få köra Formel-1 kan bara ett fåtal människor få göra men det går att ägna sig åt andra motorsporter eller att åka till banorna runt om i världen och hyra en bil och prova på farten under kontrollerade former. Om alla tänkte så skulle vi vara tryggare på vägarna och bilförsäkringar skulle inte göra så djupa hål i plånboken. Något att tänka på helt enkelt.