Första salen på nya sidanDet är något speciellt med att få sin första sale på en ny affiliatesida. En bekräftelse på att man jobbar rätt – eller bara ett lyckskott? För mig är det i alla fall startskottet på att jobba vidare.

För ungefär ett år sedan fick jag en domän av en kompis som han inte behövde längre. Det krävs ibland att man städer ur domänportföljen och ser vad som bör finnas där – och vad som bör ges/slängas/säljas. Så hade han gjort om jag fick ännu en i min samling.

Jag började att ha den som satelit men såg snart att det både fanns styrka och trafik – Kanske var det det dags att i alla fall prova affilite?

Byggde om den till en sida om att köpa presentkort på att flyga luftballong över skåne. Det är knappast speciellt många sökningar på just luftballongsflygningar men provisionen blir ju rätt hög när en biljett kostar ca 2500 kr. Dessutom har jag märkt att många köper minst två biljetter på en och samma gång. Vem vill åka ensam?

La upp ett par texter, ordnade med länkarna och har sedan låtit sidan ”landa”. Lite intressant att jag bara av detta kunde klättra upp till ca plats 20. Konkurrensen verkar helt enkelt inte alls stor. Det är en del företag i Skåne och som erbjuder ballongflygning men framförallt är det upplevelseföretagen som ligger före. De är starka i både onpage och offpage men samtidigt väldigt breda. De har helt enkelt inte möjlighet att jobba mot alla sökord – så här kan det finnas en lucka.

Så kom så första salen igår. En sale som gav mig ett par hundra kronor så kan jag bara få en i månaden så betalar sig investeringen sig gott och väl. Lyckträff? Ja kanske men samtidigt så är det sällan en ny sida ger sale inom ett par månader bara jag lagt upp affiliate-länkarna.

Med tanke på att jag har flera sidor inom flygande upplevelser så kanske detta får bli ännu en i raden.

Jobbar du med affiliate? Hör gärna av dig så kan vi samarbeta.