Från SEO-snack TILL hockey-VMUnder veckans 36 arbetstimmar så träffar jag oftast inte mer än de tre personer jag fikar med på förmiddagsfikat. Trevligt folk från ett tryckeri och Svensk Byggtjänst. Men baksidan med att jobba själv är att man inte träffar så många arbetskollegor.

Samtidigt blir det ju extra roligt när möjlighet ges att träffa andra som jobbar med SEO, text, affiliate osv. Så en gång varje kvartal åker jag till Stockholm och går på SEO-Snack. För mig är det ett perfekt sätt att träffa människor i branschen och nätverka. Skapa nya kontakter, hitta nya samarbetspartners osv. Nätverk är A och O inom företagande.

När jag var ner i mars var det exempelvis första gången jag träffade Anna, som jobbat åt Skribentus i någon månad. I likhet med Oskar så jobbade hon ett tag innan vi fick möjligheten att träffas ”in real”.

En annan ny bekant är ”SuperAndy” som bland annat driver Hockeyresultat.se. Det som främst fascinerar mig är att de lyckats bygga upp sportportaler från ”scratch” – utan att ha en tidning eller ett mediabolag i ryggen. Det är klart att sidorna inte kan jämföras med Fotbollskanalen och liknande sidor men personligen är jag alltid fascinerad över personer som lyckas så bra med en eller flera sidor att man kan driva dem på heltid.

Intresserad av SEO, Adwords eller digital marknadsföring? Då kan jag varmt rekommendera SEO-Snack. Inte för att hitta nya kunder utan främst för att lära sig nytt inom branschen. Alltid är det nått som dyker upp.

Nästa träff är 9:e maj 17:00 på Scandic No53.  Dagen före att just Hockey-VM just kör igång. Sverige kliver in i turneringen mot Tjeckien på kvällen.

Och där blir cirkeln sluten. I mars satt jag på SEO-Snack och fick för första gången höra om Andys sportprojekt med bland annat en sida om hockey. Nästa gång jag går på SEO-snack är det bara timmar kvar till första matchen i hockey-VM. Alltid lär man sig nått på dessa träffar. Även om det inte alltid har med SEO att göra.