Hemstädning eller inte?Huset ser ut som ett kaos och du hatar att städa – är lösningen att anlita hemstädning?

Det finns fördelar och nackdelar med allt och även gällande hemstädning. Det gäller att väga dessa mot varandra för att hitta bästa väg att gå.

+ Rent och snyggt

Att komma hem till ett hem som är rent och snyggt är en fröjd. Är det på en fredag får man njuta av att börja helgen på allra bästa sätt. Men även om städningen genomförs en dag i veckan så skapar det en renhet och fräschhet utöver det vanliga.

+ Billigt tack vare RUT

Alla städtjänster som genomförs i hemmet kan man göra RUT-avdrag på. Detta förutsatt förstås att man är berättigad till det. Det krävs exempelvis att man har deklarerad inkomst eftersom RUT är ett skatteavdrag. Den som känner sig osäker kan alltid kontakta Skatteverket och fråga om man är berättigad eller inte.

+ Inget städmaterial behövs

En del städföretag kräver att kunden har städmaterail själv. De lämnar då ut en lista på vad som behöver finnas hemma till hemstädningen ska genomföras. Kanske ger detta något lägre pris men många uppskattar hellre att städföretaget tar hand om allt. Att de har med sig material, städar och helt enkelt sköter allt från start till mål. Det är enklare, smidigare och man slipper bry sig.

  • Kostnaden

I princip finns det bara en negativ sak gällande hemstädning. Det är priset. Även om det inte är dyrt per gång så blir det dyrt i längden. En städning som tar 4 timmar kostar ca 600kr. Om det beställs två gånger i månaden blir det 1200kr i månaden och alltså över 14000kr per år. Har du råd?

Hur hittar man då ett städföretag som utför denna tjänst?

Googla på ”Hemstädning Stockholm” (eller den stad du bor i)  så kommer sökresultatet snabbt fyllas med företag som mer än gärna kommer och gör det fint i ditt hem.