Hitta rätt app som hittar rättDet finns en hel del appar som hjälper till att hitta rätt. Eniro, Hitta och Google Maps är tre klassiska. Perfekta om man tappat bort sig och vill hitta hem. Eller om man inte hittar till en speciell adress. Men så finns det även appar som hjälper till att hitta saker .

En app som hjälper till i vardagen är Tag&Find. En app där man själv väljer vad man vill hitta och när. Nu handlar det då inte om att hitta till olika platser utan att hitta specifika saker. Nu behöver du inte vara orolig för att tappa bort passet eller plånboken i hemmet. Eller andra viktiga dokument. Mobilen visar vägen.

Så här fungerar det:

Det första man gör är att köpa ett speciellt mobilfodral som passar den telefon man har. Detta skal har en inbyggd RFID-läsare i sig vilket gör att den kan läsa av speciella taggar inom ett visst område. Nästa steg är att ladda hem appen och sedan placera ut små klistermärken på de saker man vill hitta. Det är små klistermärken som kan sättas på en mängd olika saker. Då dessa taggar inte behöver någon strömtillförsel för att fungera kommer man kunna hitta taggarna flera år efter att de placerats på sakerna. Aldrig mer tappa bort något viktigt alltså. I alla fall så länge som man har koll på mobilen. Annars blir det problem.

Ha koll på mobilen

Den som vill ha koll på sin mobil få använda sig av en annan app. Ett exempel är Where´s my Droiod. Nu finns det ett flertal liknande appar men de har liknande funktion. När appen är nedladdad uppger man en kod som kan skickas med sms till telefonen. Om man skickar sms från en annan telefon aktiveras appen och skickar ett sms tillbaka med exakta GPS- koordinater samt markerat på en karta. Ha koll på var du är med appar, ha koll på dina saker med appar, ha koll på din telefon med appar. Men stäng inte av telefon för allt i världen.

Källa: nyamobilappar.se