Kreditupplysningar vid låneansökanDet finns saker man antingen behöver eller helt enkelt bara vill ha trots att man inte har ekonomiska förutsättningar att inhandla varan eller tjänsten just för stunden. Det kan handla om att bilen har gått sönder och att man ställs inför faktumet att man behöver bekosta en kostsam reparation eller ännu värre köpa en helt ny bil. De flesta behöver sin bil för att ha en fungerande vardag med att få barnen till förskola och skola och att själv komma till jobbet och att sköta inköpen till hushållet. Man ställs med andra ord inför en situation som man behöver lösa oavsett ekonomiska förutsättningar. Sen kan de vara att man känner sig trött och sliten och man skulle uppskatta att ha en rejäl semester i utlandet. Det är med andra ord inget man faktiskt behöver men som kan göra stor skillnad för ens mående och livkvalité.

Om man inte har tillräckligt med pengar för stunden för att förverkliga det man planerar kan man göra som på den gamla goda tiden vilket är att harva på och lägga pengarna på hög tills man har råd att handla. Eller så väljer man den mer populära vägen och tar ett lån för att finansiera köpet.  Att tänka på när du gör din låneansökan är om du verkligen kommer att ha möjlighet att betala tillbaka lånet, det vill säga över vilken tid ska pengarna betalas tillbaka så att du kan ha en dräglig tillvaro.

Kom ihåg att varje gång du ansöker om att ta ett lån går en förfrågan iväg till UC kreditupplysning som har koll på dina finanser. Om du har för många kreditupplysningar under en kortare tid kan din ansökan avslås då det finns misstanke om att du har för många lån och att återbetalning kommer att bli för svår.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*