Nya samarbeten – Nu gasar vi 2018Slutet av 2017 var inte helt lysande. I alla fall inte rent ekonomiskt. Julhandeln gav inte som väntat vilket till stor del berodde på slarv från min sida. Har man för mycket att göra är det lätt att missa små detaljer – vilket jag även gjorde.

Inför julhandeln bör man alltid se över sida sidor och detta inte minst om det gäller produkter som säljer mycket inför jul. Men jag glömde detta och insåg i början av januari varför jag fått så liten försäljning. En rad olika länkar pekade fel….

Det är helt och hållet mitt ansvar att se över det men jag kan ändå inte låta bli att lägga lite skuld på E-butikerna. Om man har en url till en produkt och sedan ändrar denna url av någon anledning – så MÅSTE man göra en 301 till nya adressen. Det borde vara grundläggande kunskap. För mig handlar det om SEO och behålla länkkraften på sidan. Men det handlar ju lika mycket om konvertering. Alla affiliates som länkar till butiken måste peka om länkarna (vilket jag inte hade gjort) och besökare som lagt bokmärken kommer komma fel.

Det är en enkelt åtgärd  – som ger er mer pengar, och mig mer pengar. Har jag en god kontakt med företaget i fråga så brukar jag kontakta dem och påpeka när detta uppstår. I det här fallet hade jag inte det och lät bli.

Att framförallt långsiktiga och goda kontakter och öka konverteringen är målet för 2018. Delvis handlar det därmed om att bygga sidor främst mot E-butiker där jag har god kontakt och kan påverka. Under de senaste månaderna har jag börjar jobba mer mot:

Verktygshandlarn – Jag har ju ett flertal sidor inom bygg och trädgård så att få ett samarbete med Verktygshandlarn var lysande. Fördelen är här att de är villiga att ta in produkter så att jag kan länka till dem istället för deras konkurrenter. Vi har även kunnat samarbeta så att mina affiliatesidor skapas på ett sätt som gör att besökaren känner sig ”hemma” när de sedan kommer in hos denna E-butik. Här ska säljas trädgårdsprodukter och inte minst kiltar under 2018…

Svenskt Kosttillskott – I december publicerade jag ett blogginlägg på min företagssida med rubriken ”Öppet brev till företag som jobbar med affiliatemarknadsföring”. Där gav jag Svenskt Kosttillskott mycket bra betyg just tack vare snabb och initiativrikt samarbete. Sedan dess har samarbetet ökat och främst under sista delen av 2017. Jag har en del sidor inom massage och träning och skapar därigenom trafik till denna E-butik. Genom att de kan stödja mig i vad deras kunder vill ha kan jag även skapa mer konverterande sidor vilket vi bägge tjänar på. Här ska säljas massagebollar och massagekrokar i mängder under 2018. Målet är en fördubbling mot förra året.

Så detta inlägg får bli som ett litet tack till dessa E-butiker. Det är stor skillnad på hur man blir bemött som affiliate. Önskar fler var som ni.