Olika kökshandtagAtt få hjälp uppskattas alltid. Av den anledningen kommer detta inlägg ge dig ett handtag inför inköpet av handtag. Med andra ord, några tips på vägen inför renoveringen i köket.

Att köpa kökshandtag är nämligen något man bör lägga ner mycket tid på. Lika mycket tid som det tar att välja de bästa luckorna till köket bör det läggas på att hitta de mest perfekta kökshandtagen.

CC- Mått

Det första man kan fundera över är hur stor CC-mått handtagen ska ha. Det betyder helt enkelt hur långt mellan skruvarna det ska vara och alltså hur brett handtaget ska vara. Det kan vara bra att låna hem några olika storlekar för att hålla upp mot ett skåp eller låda för att på så vis få en tydlig känsla för hur det kommer att bli.

Material

Nästa steg är att bestämma material. Även här är det bra att ha olika material hemma för att se vad som matchar övrig inredning. Metall är mycket vanligt men även trä. Plast är starkt på nedgång men finns fortfarande och då framförallt inom retrohandtag. De kökshandtag som för tankarna tillbaka till 50-talet eller andra tidsepoker. Dessa kan absolut användas i kök som har denna stil för övrigt men om de placeras i ett modernt kök blir det verkligen fel inredningsmässigt.

Färg

Oavsett om trä, metall, glas eller plast väljs på kökshandtagen finns de i ett flertal färger. Svart, silver och metallfärgade är vanligast. Det är färger om matchar och som inte sticker ut för mycket. De som söker efter kökshandtag i mer starkare färger kommer ha något svårare att hitta dem men det är inte allt för svårt. Däremot bör man vara säker på sin sak gällande inredning då det är en svår balansgång när man låter handtagen vara så skarpa färgklickar i köket

Ta inspiration

Att bara inreda från egen tanke är inte rekommenderat. Det blir lätt exakt samma och lika som alltid. Ta istället inspiration från de sidor där man kan läsa om just kökshandtag, däribland http://kokshandtagen.info/. En sida som lyfter upp olika aspekter kring kökshandtagen. Läs om olika färger, former och design. Men framförallt – läs med ett öppet sinne så du vågar på dig nya vägar och nya grepp gällande inredningen. För den som vågar är den som vinner.