Reseguide till PolenFör de flesta svenska familjer är en utlandsemester en av de saker man försöker få in varje år. Att åka iväg utomlands är ett bra sätt att visa barnen vad världen har att bjuda på, för hela familjen att ta in nya intryck och ett enkelt sätt att komma ifrån den vardag som gör sig ständigt påmind om man väljer att stanna hemma under sin ledighet. Det finns många populära destinationer att besöka runt om i världen men om man inte är intresserad av att tömma plånboken fullständigt och inte heller vill göra långa resor kan det vara en idé att boka flyg till Polen.

Inom ramen för resor till Polen kan man få både härliga stadsäventyr och stora naturupplevelser. Börjar man från norr finns den populära hamnstaden Gdansk med sin rika historia. Därifrån är det enkelt att ta sig till exempelvis Sopot för att njuta av den polska rivieran. I ungefär mitten av landet finner man huvudstaden Warszawa som med sitt rika kulturliv kan hålla vem som helst upptagen under väldigt lång tid. Söderut finner man Kraków som under lång tid var landets huvudstad och intellektuella centrum. Vill man vandra och uppleva Tatrabergen är Zakopane och dess omnejd att rekommendera.

Polen är ett av de billigaste länderna i världen att semestra i och med tanke på att det även är nära Sverige är det en resa som kan passa de flestas budget. Det blir relativt billigt oavsett vilket färdmedel man väljer och om man väljer att resa via direktflyg via Stockholm, Skavsta, Sturup eller Kastrup är det viktigt att komma ihåg att du kan få reseförsäkring när du betalar flygresan med ditt kort. Väljer man att istället ta bilen till vår granne i söder med hjälp av färjorna via Karlskrona till Gdansk eller via Ystad till Swinoujscie är även det en strålande idé då man får se mer av det polska landskapet.