Så reducerar du mörka ringar under dina ögonMörka ringar och påsar under ögonen är ett problem som drabbar de allra flesta, åtminstone periodvis i livet. För vissa är trötthetstecken under ögonen ett permanent problem och vanliga orsaker till symptomet kan bland annat vara allergier, dålig sömn, ärftlighet, åldrande hud i ansiktet eller att man har en stressig period i livet. Oberoende av vilken anledningen är till de mörka ringarna under ögonen så kan det vara skönt att veta att man kan bota problemet. Även om det kan vara svårt att helt bli av med påsarna så kan man ändå minska dem avsevärt.

 

Tre knep som minskar dina ringar under ögonen

 

Skedtricket för hemmabruk: Detta är ett enkelt knep som du kan utföra hemma och som kan minska svullnader under ögonen för stunden. Ta en helt vanlig matsked och kyl ner den genom att lägga den i frysen i några minuter. När skeden är iskall kan du ta ut den och applicera den runda delen mot huden under dina ögon. Svullnaden kommer då att gå ner, men du bör vara försiktig så att skeden inte är för kall. Du vill ju inte ersätta dina påsar under ögonen med permanenta köldskador!

 

Ögonplåster med kollagen: Ögonplåster med kollagen är en behandling som minskar dina svullnader under ögonen på ett enkelt och smidigt sätt. Ansiktsmasken innehåller bland annat naturligt kollagen, viktiga mineraler och flera vitaminer som bidrar till kroppens återuppbyggnad av sina hudceller. Vissa lyxmodeller innehåller även nanopartiklar av äkta guld vilket gör att kroppen kan ta upp behandlingens ingredienser ännu effektivare.

 

Gör en egen ansiktsmask hemma: Du kan faktiskt enkelt göra en effektiv ansiktsmask hemma i ditt kök. Här kommer ett recept som kan bidra till att minska dina mörka ringar under dina ögon. Blanda ihop två matskedar yoghurt (naturell) med en tesked honung, en halv tesked olivolja, en halv matsked krossade valnötter samt en halv paket jäst. Rör noggrant ihop alla komponenter till en jämn smet och applicera under dina ögon (eller över hela ansiktet om du föredrar det). Låt behandlingen verka i minst 10 minuter innan du rengör ansiktet med ljummet vatten och smörjer in dig med återfuktande kräm.