Se på dina skor – andra gör det.En gammal slogan som flera skobutiker använde för några år sedan. Idag använder jag samma slogan men ändrar ett litet ord. Det slutar med ”Se på dina dojor – andra gör det”.

Ramlade nämligen in på en sida som heter dojor.se idag och fascinerades av att folk verkligen kan vara insnöade på smala saker. Modebloggar finns det mängder av. Bloggar som skriver om alla möjliga plagg från topp till tå. Men hur många bloggar har du stött på som enbart bloggar om skor? Eller dojor som killen skriver eftersom sidan just heter dojor.se. Det är inte bara det som gör honom unik utan också textmassan. De allra flesta som bloggar om mode lägger upp en stor fet bild och där under en kort text som går ut på att man vill ha detta plagg. En kappa med orden ”viiiiiiiiiiilllllllllllllll haaaaaaaaaaa”.

Visst, det kanske är kul att veta att hon vill ha den men alvarligt talat så är det rätt tråkigt i längden med dessa fotobloggar.

Dojor.se då?  Jo, den går mot strömmen. Här är det texten som talar och bilden som kompletterar. Det gillar jag som gärna fördjupar mig inom olika ämnen. Visst kan bilden vara snygg men när jag kan läsa om designen och historian bakom dojorna så blir det betydligt mer intressant.  Det är så han jobbar – killen bakom bloggen.

En snygg bild men framförallt en text som får mig mer intresserad av skorna. Text som låter mig för en stund försvinna in i en värld full av skosnören, kända designers, sulor som går sönder och foppatofflor. När jag sedan tar mig ur världen och med andra ord läst klart inlägget finns ett sug efter mer. Och det är då man vet att en blogg är bra. En bra text föder mersmak. Oavsett om det gäller dojor, löständer eller bikinis.