Snart drar vi till a….what?September har kommit men inte känns det som att sommaren är över för det. Solen lyser lika starkt som det gjorde under sommarmånaderna och det är knappast några tecken på att hösten ska ta över. Jo, ett tecken finns. Vi har redan bokat höstresan.

På höstlovet blir det en resa till a…..what?

Ja, ungefär så kändes det när frugan visade biljetterna. Någon som ens vet var staden annecy ligger? Jag vet det nu. För vi ska på semester i Annecy.

Annecy är inte en felstavning av amnesti eller Amnesty. Det är en fransk stad som uppenbarligen drar till sig många turister varje år. En klassisk turistort med allt vad det innebär. Men med betydligt mer äkta kultur än vad mallis har att erbjuda.

Som vanligt kör vi ”varannan damernas” och därmed har frugan gjort första valet. Hon fick välja att vi skulle åka till amnesy, agnesy, ammesy typ…

Då är det min tur att välja och jag väljer hotell. Lite riskabelt för då blir det hennes tur att välja första och viktigaste utflykten. Men jag tar hotellet och har redan landat på Splendid Hotell i centarala Annecy . Enklare att stava dessutom. Utsikt mot sjön och egen balkong. Dessutom ligger det i det mysiga gamla stan. Eller mysigt  – jag förmodar att det är mysigt i alla fall (har ju inte varit där än)

Dessutom är det bara 200 meters promenadväg ner till stranden. Jag kan gå och titta affärer, frugan kan ligga och steka och vi kan ses till middag.

Har någon varit i Annecy (se där jag lär mig) så skriv gärna något i kommentarsfältet. Vad ska man tänka på? Var ska man gå? Var ska man dricka öl? Eller inte dricka öl? Några tips kan jag behöva inför semestern till staden som är svår att komma ihåg namnet på.