Strålkastare från BoschDen moderna styrenhetenDet här är en relativt modern och ny produkt som ”bara” funnits i något årtionde. Det är en elektronikbox som styr olika funktioner i fordonet. Vissa kallar styrenheten för hjärnan i motorsystemet och en icke fungerande styrenhet orsakar stora problem i hela fordonet, inte bara motorn.Syftet med styrenheten är dels att skapa fler och bättre funktioner till användaren av fordonet men också att minska på mängden kablar vilket ger minskad kostnad och ökad säkerhet. Bara fördelar alltså.Det här är en väldigt tekniskt komplicerad och komplext uppbyggd bildel så man behöver inte precis lära sig exakt hur den fungerar, men om de slutar fungera så lär det märkas av. Om de går sönder beror det oftast på kortslutning eller mekanisk defekt pga ”naturliga orsaker” som överhettning eller korrosion.Det här är en ganska dyr bildel så när/om du investerar i en ny bör du välja en bra och beprövad. Bosch har ett stort utbud av bildelar, bland annat styrenheter.

Bosch

I Tyskland år 1886 startade Robert Bosch grunden för det som idag kommit att bli en av världens största leverantörer av bildelar – Bosch. De har växt sig allt större och idag stoltserar företaget med verksamhet i nästan 150 länder och försäljning över hela jorden.

Deras kännetecken är produkter med hög kvalitet och tradition samtidigt som de strävar efter nya lösningar och utveckling framåt. Deras priser är mycket bra med tanke på den höga kvaliteten och de anses vara ett väldigt trovärdigt och prisvärt alternativ.

Utbudet hos Bosch är väldigt brett och varierat då de, till skillnad från många andra leverantörer, inte enbart fokuserar på en avdelning utan tillverkar bildelar till många av bilens funktioner. De säljer reservdelar till alla tänkbara bilmärken och även alla tänkbara prisklasser på bilar. Man kan köpa deras produkter både online på nätet och hos återförsäljare, de erbjuder också en mycket bra och kompetent rådgivning som kunderna kan ta del av. Info: bildelar-online.se