Strålkastares funktion på ditt fordon.De flesta människor vet vad strålkastare är och att det har med belysningen på fordonet att göra. De flesta vet också att det är oerhört viktigt och utan fungerande belysning skulle vi inte kunna köra bil under dygnets mörkare timmar. Det är viktigt för säkerheten både för bilisten själv och dess medtrafikanter som mopedister, fotgängare eller andra bilar.

De vanliga halvljusen är väl det som flest människor använder, de fungerar i dagsljus med normala väderförhållanden och sikt. Helljuset slås på för att förbättra sikten på cirka 30 m avstånd, speciellt vid mörker. Men det är viktigt att komma ihåg att helljusen (övre ljusen) kan blända dina medtrafikanter i motsatt riktning så de måste slås av vid möte.

Dimljus finns det något som heter med, de ska ge bra ljus och sikt vid dimma, snö och regn. De är utformade att lysa på vägen. Vissa ljus drivs av Xenon-gas och kallas Xenon-strålkastare och ska ge ett väldigt ljust sken som ger bättre sikt för föraren. Dessa ska även dra mindre batteri vilket alltid är eftersträvansvärt.

Bosch.

Bosch startades i Tyskland av Robert Bosch i slutet av 1800-talet. De har växt och växt och idag är de verksamma i nästan 150 länder och är kända för hög kvalitet och tradition, men också med förmågan att komma på nya lösningar och innovationer. De har ett mycket bra förhållande mellan pris och prestanda och produkterna anses mycket prisvärda. Tack vare sin långa historia har de inte bara fått stor respekt på marknaden utan de har även arbetat fram ett tillförlitligt och tryggt koncept som passar dem.

Deras utbud är mycket brett då de inte nischat in sig på bara en speciell sorts bildelar utan tillverkar alla möjliga reservdelar till många olika bilmärken och även till olika prisklasser på bilar.  Bildelarna finns både på internet och hos återförsäljare och de erbjuder mycket bra och kompetent rådgivning.

Info: bildelar-online.se