Tändspole från BERUHur fungerar en tändspole?

Denna komponent är en del av motorn, dess uppgift är att omvandla låg spänning till hög spänning. Under vissa stunder ger den så hög spänning av tändstiftet ger ifrån sig en gnista som i sin tur antänder bränslet i motorn.

Tändspolen kan antingen få energin som ger spänning från en magnet eller från ett batteri.

Den består av en spartransformator med primärlindning (få varv som ger energi i kärnan) som bidrar till högspänning i sekundärlindningen (många varv) om strömmen bryts. Primärlindningen drivs ofta av ett batteri (cirka 12-14V) och strömmen i sekundärlindningen uppstår alltså när strömmen bryts och kärnans energi urladdas. När en magnet passerar primärlindningen uppstår ett magnetfält i kärnan då en spänning uppstår.

Förr hade tändspolarna ofta olja eller isolering i ett metallhölje som drivkraft, men man har märkt att det ger större motståndskraft mot vibrationer om man tillverkar dem i gummi, så nya bilar har ofta detta som material.

Detta är en ganska komplex del av motorn så det finns hjälp att få vid byte. Varför inte beställa online och få leveransen snabbt och enkelt hem?

Köp din tändspole hos BERU

Beru är ett företag som funnits i branschen i över 100 år så de har gott om erfarenhet och kunskap. Deras bildelar är kända för att ha god kvalitet men ändå ett lågt pris. De samarbetar med några av världens största biltillverkare och har lyckats få hög status tack vare detta. De tillverkar dock inte bara delar till bilar utan även motorcyklar och andra fordon.

Tändstift, controllers och glödstift är några av produkterna där de har störst framgång, bland annat står de för nästan hälften av alla glödstift i dieselmotorer.

De lägger stort fokus på att arbeta fram miljövänliga produkter, deras forskning och utveckling strävar efter trygga och prisvärda komponenter där miljön inte blir lidande.

Info: bildelarstore.se