Tillverka din egna ansiktsmask hemmaAtt tillverka en egen ansiktsmask har många fördelar. Det är billigt, det är enkelt och det är faktiskt också mycket roligt! Många har den felaktiga uppfattningen om att man måste köpa en ””riktig ansiktsmask”” eller gå på ”riktiga ansiktsbehandlingar” för att uppnå bra resultat för ett vackert ansikte, men detta är helt felaktigt. Kroppens hud mår bra av fukt och vitaminer, och varför skulle man inte kunna länga ihop en egen ansiktsmask hemma, som till och med är ekologisk?

Tre recept på härliga ansiktsmasker hemma

Nedan följer tre olika recept på hemmagjorda ansiktsmasker. Alla tre recepten är hämtade från ansiktsmasker.com och om du vill läsa mer om detta kan du klicka på följande länk för fler recept. Recepten tar inte mer än max 10 minuter att blanda ihop och innehåller endast naturliga ingredienser från naturen. Observera att ansiktsmaskerna innehåller olika typer av nötter, frukt och choklad så se till att hålla dig borta från behandlingarna om du är allergisk mot någon av ingredienserna.

 Ansiktsmask med valnöt: Ansiktsmask med valnöt är enkel att göra hemma och du behöver följande ingredienser: Två matskedar yoghurt, en tesked honung, en halv tesked valfri matolja, en halv matsked valnötter samt ett halvt paket jäst. Blanda ihop ingredienserna och applicera på ditt ansikte i omkring 20 minuter. Behandlingen återfuktar huden och ger vitaminer.

 Ansiktsmask med kakao: Denna ansiktsmask innehåller kakao och är bra mot åldrande hud. Ta en halv deciliter ovispad grädde, två matskedar kakao, en matsked havregryn samt en matsked honung. Blanda ihop ingredienserna och applicera över ansiktet i omkring 20 minuter.

Ansiktsmask med persika: Följande recept återfuktar ansiktet samt reducerar pormaskar. Krossa en hel persika och blanda med en matsked honung och vid behov några centiliter vanligt kranvatten. Mosa ihop blandningen och lägg över ditt ansikte i omkring 20 minuter.

Kom ihåg att ha roligt när du utför ansiktsbehandlingen! Varför inte bjuda över några kompisar och passa på att baka några goda efterrätter när ni ändå har ingredienserna framme!