Tips på röda viner till en lyckad dejtFör att ge ett sofistikerat intryck på en dejt räcker det inte enbart att beställa in husets röda när man är ute på lokal då det ger ett alldagligt intryck och man riskerar även att verka snål. Om man bjuder hem en person som man träffat via en dejtingsajt och bjuder på ett taskigt vin till maten kan det vara skillnaden mellan en andra träff eller att få ytterligare en chans att bekanta sig med varandra.  Visst kan smaken skilja sig åt, både vad gäller en framtida partner och ett gott rödvin, men det finns vissa gemensamma nämnare att tänka på.

Innan man väljer bland röda viner är det viktigt att ha klart för sig vad det är för mat man ska bjuda på. Det självklara valet till en maträtt behöver inte alls passa till en annan. Ett enkelt tips är att om man ska laga mat inspirerad eller direkt från ett land kan det vara lämpligt att välja dryck från just det landet.  Vill man höja nivån ytterligare gäller det att hålla koll på vilken region i landet som just den rätt, som man beställt eller tillrett, kommer ifrån. Om man tar Italien som exempel så skiljer sig maten stort beroende från vilken del av landet man befinner sig i. Om man gör en generalisering så kan man urskilja maten mellan den som kommer från de norra regionerna och den som finns i söder.

Röda viner är som allt annat en upplevelse. Det är inte tillfredställande att bara låta den utvalda drycken tala för sig självt. Berätta gärna för din dejt om den ansträngning du gjort. Berätta vilken druva som det kommer ifrån och om det finns en särskild historia bakom just det vin du valt för att imponera på en förhoppningsvis speciell person.