God mat receptet för lyckad dejtMånga träffade sin partner på arbetet, på krogen eller i kretsen av bekanta medan andra behövde ta digitala vägar och hittade partner via gratis dejtingsajt. Oavsett hur man träffades brukar förloppet vara mer eller mindre det samma för hur man går från att bara vara intresserad till att vara ett par.

 Först träffas man på mer eller mindre neutrala platser. Det kan vara att man efter den initiala kontakten vill ha möjlighet att ses i ett lugnare sammanhang utan insyn från bekanta och då blir det inte sällan att man träffas på ett café och tar en liten bit mat och något att dricka i skyddet av en allmän plats där man inte sticker ut men ändå inte behöver känna sig utsatt. Därefter, om tycke fortfarande finns, utvecklas sättet att mötas på genom att man träffas för en lunch eller middag. I Sverige är det brukligt att man träffas på eller i närheten av den utvalda restaurangen tillskillnad från amerikansk tradition där kvinnan ska bli upplockad av mannen i bilen för att åka till matstället. Fortsatt är det så att man håller en viss distans till varandra under denna fas av dejtingen.

 Nästa steg är att bjuda hem den tilltänkta partnern. Hemmet säger en hel del om en som person och därför är det viktigt att lägga ner lite tid på främst att det är rent och fräscht men också på att det som syns i hemmet inte bara är reliker från det förflutna utan saker som verkligen presenterar den person du för närvarande är. Det är vanligt att man bjuder över den tilltänkta partnern på mat och det är ofta uppskattat om man kan visa att man kan laga mat. Men om det blir för mycket att tänka på är det också enkelt att beställa god mat hem till dörren.