Pressa priset på din MC-försäkringTycker du att premien på din MC-försäkring är för hög? Gör något åt det!

Det finns nämligen en rad olika saker man kan göra för att få ner premien. En del mer radikala än andra.

 Jämför MC-försäkring

Den första punkten är att varje år jämföra MC-försäkringens premie mot vad andra aktörer på marknaden tar för liknande försäkring. Detta sker lättast på någon av de jämförelsesajt som finns på nätet där man endast fyller i lite fakta om sin MC för att sedan snabbt få svar på vilket försäkringsbolag som är billigast på just den modellen.

Gå med i SMC (Sveriges Motorcyklister)

Väldig många försäkringsbolag ger rabatt om ägaren av motorcykeln är med i SMC. Eftersom det enbart kostar 375kr (2013) att bli medlem kan det alltså löna sig att gå med enbart för att få en lägre premie på MC-försäkringen.

Utlåning – Nej tack

Allt för många skador på motorcyklar uppstår när de är utlånade till personer som inte riktigt behärskar bågen. De kan ha MC-körkort men utan körvana eller för liten erfarenhet av just den modellen är risken stor för olyckor. Väljer du att inte låna ut den till någon kommer premien på motorcykelförsäkringen att minska.

Lås och lås igen

Att ha ett godkänt lås på motorcykeln är ett måste för att ha chansen att få ut några pengar på försäkringen om den skulle bli stulen. Men de som tar det ett steg till kan även få ner premien. Förvara motorcykeln i ett låst garage och försäkringsbolagen bjuder igen med att sänka några kronor i månaden.

Skyddsutrustning

Idag är de enbart lag på att man måste ha hjälm på sig när man kör motorcykel. Det betyder i praktiken att man kan köra i mjukisoverall och hjälm på motorvägen. Kläder som inte skyddar något alls om olyckan skulle vara framme. Men det är inte bara ogenomtänkt ur säkerhetssynpunkt att lämna skyddskläderna hemma. Det är också ekonomiskt oförsvarbart då vissa bolag erbjuder lägre kostnad på mc-försäkringen om godkända skyddskläder används vid körning.