När valen blir många är det skönt att låta bli…Sverige är valfrihetens land. Jag ska välja allt från elavtal och försäkringsbolag till tv-leverantör och telefonoperatör. Därtill ska man välja PPM, fondsparande och pensionssparande. När man sedan går till McDonalds ska det väljas mellan pommes och morötter, Fanta och Coca Cola samt om man ska äta där eller ta med sig.

Valen är för många och det är då jag älskar de sajter som hjälper till.  Pricerunner är en underbar tjänst som visar priset på varor från mängder av olika onlinebutiker. På så vis hittar jag billigaste priset på de saker jag köper online.

Men de stora pengarna går ändå att tjäna på att låta andra välja försäkring. En sida som jämför mängder av försäkringar är billigförsäkring.com. Jag tycker om sådan sidor då de underlättar så otroligt i vardagspusslet. Istället för att jag ska ringa runt till mängder av försäkringsbolag och stå i långa telefonköer så sker informationsinsamlandet på några sekunder.

När det gäller hemförsäkring eller fordonsförsäkring fyller man i några uppgifter om sig själv om det som ska försäkras och sedan presenteras en rad olika alternativ på olika prisnivåer. Thats it. Det är sånt jag gillar. Enkelhet utan att behöva betala pengar för det.

Sen finns det vissa försäkringar som är så individuella att det inte räcker med att fylla i uppgifter för att en rättvis jämförelse ska kunna gå att göra. Men i dessa fall kan man fylla i namn och nummer och bli uppringd av en försäkringsförmedlare. Jag slipper sitta i telefonkö. Jag slipper till och med leta upp deras telefonnummer.

Detsamma gäller lån och att hitta bästa räntan. Det finns flera olika hemsidor som man kan jämföra räntan på och lite oväntat har även billigförsäkring.com denna service även om namnet på sidan inte antyder det.

Så nästa gång jag ska ta lån eller teckna försäkring använder jag mig av en jämförelsesajt för att snabbt hitta rätt. Nu väntar jag bara på en sida som kan erbjuda mig att slippa behöva göra alla andra val i vardagen.