Uterum eller ett rum ute?uterumNär våren kommer är det dags att se över utemöbler och uteplatser. Det skapas som små rum utomhus med allt från möbler och inredning till blommor och andra saker som skapar den rätta känslan.  Allt fler börjar även se fördelen med att skapa egna uterum. De gör att man kan vara ute betydligt längre på hösten och betydligt tidigare på våren. Tänk inglasad balkong eller inglasad altan men mer i rumsperspektiv.

Uterum finns i flera olika alternativ och en av de saker som skiljer dem åt är om de är isolerade eller inte. Den som väljer ett isolerat kommer få tillgång till rummet även på vintern. Men då kostar det även mer.

Mina tankar:

Visst kostar det extra att isolera men vad får man? Det är lätt att säga att det är ett uterum och då tänka på att det är ett rum för sommaren. Men jag har varit hos vänner som använder detta rum långt in på vintern. Tack vare isoleringen och några värmeaggregat kunde de göra det varmt i rummet på några timmar. Därmed skapades extra sängplatser. De hade inte på värmen hela vintern då det skulle bli för dyrt. Men vid enstaka tillfällen funkade det lysande. Utöver det infraröd värme som gjorde att det var varmt i feb/mars så fort solen kom och hjälpte till.

Blir det uterum eller rum ute i sommar  – Vi får se.