En vecka kvar på semesternmassageDå var det bara en enda vecka kvar på semestern. Just nu jobbar både jag och frugan men om två veckor kommer ännu en semestervecka. Bara vi två- utan barn.

En sak är säker – vi kommer åka till Stockholm och vi kommer att åka till något hotell. Har kikat lite på olika spaweekendhotell och kan väll erkänna att jag ”dräglat” mer än en gång när jag surfat runt på Spaweekendhotell.se.  Ska vi bo på ett slott? Ska vi ha med eller utan middag, behandlingar eller till och med underhållning?

Det är lite som att jag vill äta kakan och behålla den. Spa är för mig lugn och ro. Vi vill också ha lugnet. Samtidigt lockas jag av att köpa ett helt paket med allt från mat till behandlingar. Att få komma dit och inte behöva tänka alls på vad, när eller varför man ska äta…. Ja, varför kanske jag kan stå ut med att svara på i alla fall.

Men ni förstår poängen. Att ha allt serverat på ett fat. Att inte behöva bry sig. Att inte planera. Sånt som vardagen är full av ändå.

Men samtidigt. Hur avslappnande blir det att veta att middagen serveras 19 och att frukosten är mellan 7-10. Att behandlingarna måste bokas gällande tid och dag osv. Det blir små punkter att förhålla sig till – men det blir ändå något att förhålla sig till.

Vad vill vi göra – Eller vad vill vi inte göra? Det är lite så vi diskuterar. Troligtvis landar vi att ”inte göra” Det blir en weekend i Stockholm utan något annat inbokat.

I höst kan vi åka iväg och få behandlingar, gå på bio, äta ute osv. Men nu handlar det om att vara tillsammans, att gå promenader i stilla lugna skogar, att äta på hotellet och inte tänka mer än nödvändigt. Det är ju ändå därför man åker på spa  – för att ta det lugnt.

Har ni något tips på bra spahotell i Stockholm så kommentera gärna eller skicka ett pm på Facebook. Jag har läst om en massa olika men vill gärna har input på lite mer billigare anläggningar. Spar gärna lite pengar så vi kan åka en gång till inom kort – Det behövs.