Fördelen med att anlita företag för kontorsflyttMånga privatpersoner vill spara så mycket pengar som möjligt och genomför både flytt och flyttstädning själv. Men för företag är det annorlunda. De kan till och med spara pengar på att anlita denna tjänst och dessutom finns det ytterligare fördelar som gör att väldigt många företag hellre anlitar hjälp för kontorsflytt än att genomföra den själv.

1.1.      Ekonomiskt

Den kostnad det blir för ett företag att köpa hjälp för kontorsflytt är ofta lägre än de intäkter de missar om de skulle genomfört den själv. Det handlar om ”rätt man på rätt plats”. Genomförs flytten själv kanske den tar tre dagar men om den genomförs av människor som dagligen jobbar med kontorsflytt kanske den tar 1-2 dagar.  Så frågan är om priset för tjänsten väger upp tre dagar då personalen inte kan göra annat än att flytta. Troligtvis inte.

1.2.      Säkert

Hur många företag har flyttkartonger hemma? Specialemballage för teknisk utrustning och selar för tunga lyft?  Det är extremt få. De som flyttar själv kommer därmed att göra detta osäkrare än de som har rätt redskap och rätt rutin. Dessutom behöver man som företag inte köpa in packmaterial och lådor som man sedan inte har någon användning av.

1.3.      Komplett tjänst

En kontorsflytt kan mycket väl innebära att man behöver vissa tilläggstjänster. Kanske behövs delar av kontoret magasineras medan det nya kontoret blir renoverat. Eller så behöver mängder av utrensat material köras till återvinningscentralen.

Det är alltså en hel del andra saker man bör tänka på än bara att flytta från punkt A till punkt B. Detta vet flyttföretagen och erbjuder hela paket av tjänster som gör att man kan få hjälp med allt som hör med flytten att göra. Detta oavsett om det handlar om arkivering digitalt eller fysiskt, återvinning eller att något behöver magasineras under kort eller lång tid.