Fördelen med mobilt bredbandNär vi har internetuppkoppling på telefonerna är väll de mobila bredbanden på utdöende? Man kan ju koppla upp telefonen och skapa en hotspot som plattan eller datorn kan surfa mot. Det är visserligen sant men samtidigt finns det flera begränsningar med att surfa via telefonen.

För det första tar batteriet snabbare slut när man bjuder på sitt internet till externa enheter. Det betyder att man inte kommer att kunna surfa speciellt länge innan internet praktiskt taget tar slut. En lösning skulle kunna vara att ha telefonen på konstant laddning. Men är det ju betydligt lättare lösning att ha ett mobilt bredband

Den andra nackdelen med telefonen är att även internet lätt tar slut. Något ”fri surf” finns inte trots att man gör reklam för detta överallt. Visserligen är det fritt men efter att man surftat upp sina 1,5 10 MB så får man surfa extremt långsamt.  Ett mobilt bredband bjuder då på betydligt mer internet.

Mängden är också betydligt större på de mobila bredbanden. Ta exempelvis Bredbandsbolaget. Deras bredband ligger på 50MB. Detta ska jämföras med 10MB som ”fri surf” brukar bestå av för telefoner. Månadsavgiften är visserligen även därefter med 399kr som mest.

Ytterligare en bra funktion är att bredbandet går att använda som ett kontantkort. Man kan köpa ett över sommaren och ha med sig till sommarstugan för att få internet på datorn där. Detta utan att behöva binda upp sig på något långt abonnemang.

Så visst finns det fördelar med dessa bredband.  Frågan är bara vilket som passar bäst. Jämför själv här.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*