Hitta ”Tråden” i hemdekorationenAtt dekorera snyggt hemma, s.k. hemdekoration, är mycket populärt. Det skapar en personlig prägel på hemmet samtidigt som det skapar den extra touch som behövs för att lyfta känslan av hemtrevlighet. Det man ska tänka på är att ha en röd tråd i all hemdekoration.

Färg: Man kan välja att ha en speciell färg eller färgskala att gå efter. I sådant fall är all dekoration i exempelvis rosa samt nyanser av detta. Självklart går det bra att kombinera 2-3 färger men då ska de verkligen matcha ihop. Rosa, Silver och Svart fungerar exempelvis bra. Utgå gärna från färgcirkeln för att hitta närliggande färger eller motsatta färger. Dessa brukar gå bra att utgå ifrån när man på ett enkelt sätt ska hitta färgmatchningar.

Stil: Gammalt, nytt, slitet eller coolt. Det finns mängder av inriktningar och man kan inte säga att något är bättre än något annat. Det man däremot bör tänka på är att hemdekorationen matchar heminredningen gällande stil. Har man en tuff och mörk stil på inredningen bör självklart dekorationen gå i samma stil.

Form: Något mer ovanligt men snyggt när man lyckas bra med det. Det kan vara att man enbart har tomtar (och matchande figurer ex troll) som används i pyntet. Här gäller det i så fall att tänka relativt brett. Att ha ett hus fullt med tomtar kommer upplevas näst intill läskigt. Men tar man med troll, stenar, mossa och sagoväsen i begreppet går det att skapa en riktigt skön stämning.

Att Hitta Tråden

Men det handlar inte bara om att ”hitta” tråden. Man måste hitta produkterna också. Att köpa hemdekoration online istället för i fysiska butiker har en stor fördel. Det handlar då om utbudet. När man jobbar med att pynta hemmet gäller det att ha exakt rätt stil på sakerna. Du kan exempelvis hitta krukor i mängder av butiker. Men att hitta ”Krukan” med stort K är inte lika lätt. Ta dig tid och surfa runt. Jämför och ta inspiration. Någonstans finns den – det gäller bara att leta i tillräckligt många affärer.