Kred för bra kreditkort Den här sommaren har minst sagt varit upphackad. Och då är det enbart 15:e juli just nu… Började med en vecka fotbolls-EM i Frankrike och sitter nu på camping i Älvkarleby. Har jobbat några dagar däremellan och även varit en vecka på midsommarfirande på Dalagården. Nu jobbar jag ännu någon dag innan sista veckan på semestern. Men så blir det ibland. Fotbolls-EM har än så länge varit höjdpunkten och tänkte dela med mig av tankar kring kreditkortet jag hade mig mig. Eller kort sagt – jag vill ge kred till det företag som jag har kortet hos.  Vilka det är återkommer jag till. 

 

Innan jag åkte iväg googlade jag runt och sökte efter det bästa kreditkortet. Detta med fokus på resa. Hittade en rad olika kreditkort som titulerade sig som ”resekreditkort” och det vore väll genomtänkt om ett av dessa skulle vara bäst för mig om jag skulle ut på en resa. Trodde jag ja. Hade fått rådet av Samuel (och han borde veta med resor flera gånger per år) att även ha kontanter med på resan. Att välja ett kort med avgift för kontantuttag kändes ju därmed rätt dumt. Valde även bort kort med valutapåslag eftersom det bara känns som en onödig utgift.  Kvar fanns nu några få kreditkort.  

 

Sen ville jag ha bonus på alla inköp. Har ju (i mitt yrke) skrivit en del om kreditkort och insett att bonusen trots allt är värd en hel del i längden. Ville däremot inte ha poäng som växlas in mot onödiga prylar utan skulle det vara poängsystem skulle det i så fall vara relevanta saker som jag skulle kunna köpa. 

 

Var det hårda krav? Gratis uttag, inget valutapåslag och bonus. Jag tyckte inte det själv. Men det slutade med att jag valde ett kort som inte alls marknadsförs som resekreditkort. Lite typiskt på nått sätt att de kort som marknadsförs som bäst för en speciell grupp inte alls till fullo är utformade för att möte behoven.  

 

Och nu sitter många och undrar vilket kort jag valde. Det säger jag inte. Min erfarenhet blev att man måste själv jämföra och utgå från egna behov. Att lita på att resekreditkort är bäst för resan är däremot en sanning med viss modifikation.