Nä nu ska här byggas…Det finns saker jag ärvt från min pappa. Andra saker som jag absolut inte ärvt från honom. När det gäller att snickra, renovera och bygga så är det en gen som uppenbarligen inte gått i arv. Visst, jag vill ha det snyggt hemma men inte gör jag det själv inte. Har genom åren insett mina begränsningar.

För två år sedan lät vi en snickare bygga om i sommarstugan och då insåg jag hur extremt dumt det är att göra saker som man inte är bra på. Jag hade jobbat 12 timmar tillsammans med en kompis för att byta en vindbräda på ena sidan. När sen snickaren gjorde jobbet på andra sidan tog det 4 timmar. En kostnad på 1600kr före ROT slutade alltså på 800spänn. Jag betalar 800kr för att slippa jobba 12 timmar. Lägger jag den tiden på att jobba med mitt företag får jag in betydligt mer än 800kr. Man måste se på kostnad och förtjänst.

Badrummet nästa.

Förra veckan beställde vi hem första inspirationskatalogen till badrummet. En katalog från Aspen med massa inspiration gällande badrumsmöbler. De har inte kakel och klinker och sånt utan det ska vi beställa från ett annat företag. Men det är inredningen som lockar mest, inte fuktspärrar och kakel. Det är inredningen vi tänker till kring. För mig en praktisk funktion och för frugan en mer estetisk sak. Vi tänker olika – men ska hitta någon medelväg.

Men vi är i alla fall extremt överens gällande en punkt. Det blir inte jag som genomför badrumsrenoveringen. Det blir inte ens jag som skruvar ihop möblerna. Allt får snickaren göra. Vi har kämpat klart med hammare och skruvmejsel. Svurit klart över saker vi inte kan hantera och insett våra begränsningar.

Men ni sparar pengar om ni gör det själv – Ja, men vi sparar äktenskapet om vi låter bli. Lite mer värt.