Rabatter på klädbutiker online ökarKlädbranschen är idag mycket tuff och tack vare internet konkurrerar mängder av butiker över hela Sverige med varandra. När onlinehandeln började växa fram fanns en hel del som gjorde att många drog sig för att handla över nätet men med större utbud, säkrare betalningslösningar och enkla fraktlösningar har e-handeln blomstrat i många år.

Detta har även gjort att konkurrensen ökat och att klädbutikerna gör allt för att locka till sig kunderna. En väg att gå är att dela ut så kallade rabattkoder. Dessa fungerar på samma sätt som en klassisk rabattkupong men är en digital kod som enbart kan användas om man handlar via internet.

En del företag har näst intill ”fastnat” i detta och erbjuder regelbundet en hel del olika rabattkoder som gör att den som handlar kan få extra billiga varor, presenter eller andra bonusar vid köp. Ett av dessa företag är Ellos. Den som handlar där har alltid flera saker att välja mellan som fås som en bonus. Ett av de vanligaste är att de erbjuder fri frakt men inte sällan kan man istället välja 20% på dyraste varan eller att man får ett påslakanset (eller annan present).

Den som en gång handlat på Ellos kommer även aldrig behöva missa de rabatterna som företaget erbjuder. Orsaken är att de är mycket ”duktiga” på att skicka ut mail och brevreklam om kampanjer och reor de har. Detta i sådan stor utsträckning att företaget kritiserats för att man får så mycket reklam. I detta fall har alltså Ellos fått fel effekt av sin reklam. För mycket innebär att allt fler avsäger sig reklam från dem.

Så visst ökar antalet butiker som erbjuder rabattkoder till sina kunder. Men de bör även välja en lagom nivå. Annars ger det motsatt effekt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*