Planera Route 66-resanOkej- Jag ska direkt säga att Route 66 inte finns kvar länge. Så hela mitt inlägg blir lite missriktat. Men för mig var det en ikonisk väg som självklart ska få leva kvar. Jag benämner därför vägen för dess gamla namn. Det är väll okej Håkan…


 

Route 66 är en av de mest ikoniska vägarna i världen. Den går igenom nästan hela USA och det är många som har valt den här vägen när de velat uppleva en riktigt bra resa. Vägen går inte bara genom olika typer av natur och landskap, man får även uppleva kulturskillnaderna som skiljer sig åt i USAs olika stater. Vill man göra den här resan behöver man oftast hyra bil, i alla fall man kommer från Europa eller någon annan världsdel utanför Amerika. Hyra bil i USA är ofta smidigt och enkelt, ett användbart tips är att kolla in sajter i stil med Usahyrbil.se för att gå igenom utbudet.

Kolla upp viktigaste sevärdheterna

Vissa som reser gillar att planera resan i detalj, medan andra tycker om att ha en mer öppen plan och helt enkelt se vad som händer. Även för den mest spontana kan det dock vara bra med lite planering, – kolla igenom kartorna och åtminstone de allra största sevärdheterna. Det är även bra att utforska hur boendemöjligheterna ser ut längs den tänkta sträckan. Om någon vän eller bekant har gjort resan kan det vara mycket bra att prata med dem om deras erfarenheter, särskilt om de har liknande intressen som du.

Tidsram

Att färdas hela Route 66 kan ta ett tag, särskilt om man vill stanna vid flera olika aktiviteter. Hela vägen är 3665 km lång och tar ungefär 46 timmar att köra om man håller en ganska lugn hastighet. Hela färden skulle därmed gå att utföra på en vecka.

Hur mycket hinner man då egentligen njuta av resan? En bra tumregel att förhålla sig till är att inte köra mer än 6 till 7 timmar per dag. Det kan visserligen vara kul att köra bil i USA:s mycket omväxlande natur, men kör man för mycket per dag riskerar man att mycket snabbt bli trött på bilåkandet.

När du planerar bilfärden, glöm då inte heller att räkna in tiden som det tar för att tanka, stanna för att äta, spontana stopp vid vacker natur och fikapauser.

Börja och sluta

Route 66 går hela vägen från Chicago till Los Angeles. För att man ska kunna planera resan på ett bra sätt är viktigt att veta vart man ska börja och sluta. När man har bestämt sig för det här kan man börja kolla in de olika typer av attraktioner och sevärdheter som finns längs rutten. Kör man hela Route 66 har man naturligtvis ett större urval av aktiviteter och saker att göra på vägen.