Testar min domäns ”styrka” med ContigoHur mycket länkkraft har en sida? Med andra ord – hur mycket kommer det påverka om jag får en länk från den sidan? Det går delvis att kolla genom att se olika stats men samtidigt är det Google vi jobbar med… Så jag gör det enkelt för mig och testar.

Jag får ganska ofta frågan ”hur många länkar behövs?”. Detta utifrån att man vill ranka högt på Google. Det är lite som att fråga ”hur mycket marknadsföring behövs?”. Det beror ju helt på hur du jobbar, i kombination med annat arbete och vad målet är. Inte minst även vilka som är konkurrenterna.

Själv driver jag en sida som marknadsför olika muggtermosar från märket Contigo. Detta utifrån att Contigo av någon märklig anledning är det mest sökta märket inom termosmuggar. Antingen är det ytterst svårt att hitta en termosmugg från Contigo eller så är just dessa muggar extremt populära. I tester har visserligen märket fått bra recension men inte så att de borde få guldstjärnor och ställas högt över alla andra.

Har inte grävt så djupt i frågan utan valt att lyfta fram Contigo på min sida. Här även finns nu även en länk med ankartexten ”marknadsför olika muggtermosar från märket Contigo”. En fras som jag idag ligger +100 på. Men vad händer nu när jag lagt denna länk mot en sida som faktiskt handlar om just Contigo och dess muggtermosar. Kan denna länk skapa någon skillnad. Inte primärt på huvudsökordet utan som longtail.

OM jag om två veckor kollar jag åtminstone börjat fladdra på denna fras bör jag i alla fall fått en viss länkstyrka från denna domän.

Varför ska jag inte få muggtermos att ranka?

  1. Styrkan

Styrkan på denna domän är inte jätteimponerande. Dessutom finns sjukt många utlänkar redan som tar del av den styrka som finns. Räcker det till ännu en sida? Det kvarstår att se.

  1. En blandblogg

Detta är nog det första inlägget om muggtermosar på min sida. Här finns alltså ingen direkt relevans utöver just detta inlägg. Kan den bristen på relevans vara så dålig att jag inte får någon styrka?

  1. Död blogg

När fick jag en ny läsare senast? När fick jag en länk senast? Frågan är om detta kan klassas som en död blogg.

Svaret på frågan får vi om några veckor. Återkommer.